Menu główne
Wyrafinowane oblicze placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane z wybornym sosem z kurek i konfitowanym szczypiorkiem
23,00 zł
Placki ziemniaczane pod pierzynką z białego sera i polskiego łososia
24,00 zł
Placki ziemniaczane z kawiorowym dipem i wędzoną makrelą
23,00 zł
Placki ziemniaczane przekładane młodymi borowikami na maśle z koperkiem i szklanką wiejskiej śmietany
23,00 zł
Placki ziemniaczane ze słodkim twarogiem i jagodami oprószone cukrem pudrem
18,00 zł
Dania główne
Kotlecisko wieprzowe na zasmażanej kapuście z podgrzybkami i opiekanymi ziemniakami pachnącymi majerankiem
28,00 zł
Pierś z kaczki sous-vide z modrą kapustą na winie i miodzie, pyzami drożdżowymi i sosem pieczeniowym
43,00 zł
Parowana polędwica z dorsza na tagliatelle warzywnym z sosem muślinowym
38,00 zł
Grillowany karczek na smażonych pieczarkach z cebulką i pietruszką
28,00 zł
Grillowana pierś z kurczaka na królewskich warzywach ze szpinakowymi kluskami
30,00 zł
Stek z polędwicy wołowej na sosie z zielonego pieprzu
60,00 zł
Dania z Miedzianego Regionu
Lubińskie gołąbki z cielęciną i kaszą jaglaną na sosie z podgrzybków z Wrzosowej Krainy
25,00 zł
Pierogi z pieczoną dziczyzną z lasów Dolnośląskich, z okrasą z wędzonej słoniny z rumianą cebulką
26,00 zł
Pierogi ducha Skarbka z kiełbasą jałowcową i wędzonym twarogiem, okraszone rumianą cebulką
18,00 zł
Szef kuchni poleca
Marynowana w ziołach polędwiczka wieprzowa sous – vide na kapuście pekińskiej z bekonem i chrzanową nutą
35,00 zł
Filet z sandacza z nad milickich stawów smażony na złoto z sosem z białych borowików oprószony wędzonym twarogiem
50,00 zł
Golonka wieprzowa długo gotowana w warzywach, na zasmażanej kapuście z grzybami i gotowanymi ziemniakami oprószonymi koperkiem
35,00 zł
Przystawki
Wyborne cynaderki cielęce duszone z oliwkami i świeżymi pomidorami podane z pikantnym chrustem
28,00 zł
Tatar wołowy z sezonowanej wołowiny podany ze ścinawskimi piklami, razowym pieczywem i masłem
25,00 zł
Plastry buraczka pieczonego i marynowanego w Jaworkowym winie miodowym z kozim serem, orzechami i dressingiem balsamicznym
25,00 zł
Wyborny śledzik bałtycki w oleju lub śmietanie
12,00 zł
Zupy
Staropolski żur według oberżanej receptury z białą kiełbasą i jajkiem
12,00 zł
Rosół długo warzony na trio mięs z wiejskim makaronem i pietruszką aromatyzowany lubczykiem
10,00 zł
Zupa myśliwego na sarninie z warzywami i wytwornym Jaworkowym winie
18,00 zł
Tradycyjny barszcz zabielany z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem i rumianą cebulką
12,00 zł
Sałatki
Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka i serem feta z vinegraitte
23,00 zł
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, fasolką i jogurtowym dressingiem
25,00 zł
Sałatka z czarnej soczewicy z chrupką marchewką i cytrynowym dressingiem
18,00 zł
Do każdej sałatki serwujemy chrupiącą grzankę lub pieczywo razowe.
Desery
Maliny na gorąco z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
20,00 zł
Wyborny sernik na parafait czekoladowym z truskawkowym musem
15,00 zł
Orzeźwiający mus z mango aromatyzowany świeżą miętą
16,00 zł
Owoce leśne pod chrupiącą maślaną kruszonką i czekoladowym lodem
20,00 zł